Изданија, Поезија
Напиши коментар

Младите стихови на стариот поет

Гето Руди e поет, писател, македонист, реге-фан и диџеј. Гето Руди е всушност псевдоним под којшто се крие Дејан Василевски.

Младите стихови на стариот поет од Гето Руди

цена: 200 ден.


Онлајн нарачки:


Толкувам криптографи,
недооформени мутанти
со закржлавени фалуси,
сатири наперчени што в гора акаат по самовили
Лунѕам
по лавиринтите на небото
лунѕам
по лавиринтите на туѓиот ум


Гето Руди – „Младите стихови на стариот поет“

Илустрација на корица: Зоран Кардула

Категорија/жанр: Поезија

Едиција: Корија

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 88

ИСБН: 978-608-66234-7-0

Година на издавање: 2019

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s