Изданија, Поезија
Comments 2

На погрешната страна

Стихозбирката „На погрешната страна“ е своевиден амалгам на вештината на управување со зборот на авторот и насобраната мудрост, пренесена преку кристално чисти и бескрајно хумани пораки. Стиховите на Авировиќ никого нема да остават рамнодушен. Тие удираат директно во стомакот и срцето, при тоа интензивно делувајќи врз мозочните клетки. Со други зборови, „На погрешната страна“ го има оној непроценлив квалитет, неопходен за секоја врвна уметност – ве тера на размислување, при тоа приредувајќи ви непроценливо естетско искуство.

Sвездан Георгиевски, рецензент

„На погрешната страна“ е второ книжевно дело на Пајо Авировиќ, а прва збирка поезија.


На погрешната страна од Пајо Авировиќ

цена: 200 ден.


Онлајн нарачки:


НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА

Потесен избор за наградата „Браќа миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата во 2020 година


Гледано од брегот
Морето е поделено на две бои:
Блиску до нас луѓето е црно
Како да ги испило сите валканици на светот
Од средината е веќе небесно сино
Далеку од нас е вистинско море
Црно за луѓето сино за галебите
Што вреди и да сме на вистинската страна на историјата
Кога сме на погрешната страна на морето

Пајо Авировиќ – „На погрешната страна“

Илустрација на корица: Зоран Кардула

Категорија/жанр: Поезија

Едиција: Корија

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 96

ИСБН: 978-608-66234-5-6

Година на издавање: 2019

2 Comments

  1. Пингување: Една година во „Чудна шума“ – Чудна шума

  2. Пингување: Пајо Авировиќ со стихозбирката „На погрешната страна“ – кандидат за наградата „Браќа Миладиновци“ | Чудна шума

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s