Изданија, Книги за деца, Романи за деца
Напиши коментар

Полиана

Откако останува без родители, девојчето Полиана доаѓа да живее кај својата богата, но мошне строга тетка Поли. Со нејзината добрина, ведрина и заразен оптимизам, Полиана веднаш внесува радост во студениот дом. Заедно со момчето Џими, кое живее во сиропиталиштето, настојува да им помогне на сите и да им вдахне волја за живот. Според оваа безвременска приказна снимени се повеќе играни и ТВ-филмови, како и ТВ-серија.


Полиана – роман од Еленор Х. Портер

цена: 300 ден.


Онлајн нарачки:


Возраст: над 9 години


Еленор Портет – „Полиана“

Превод: Владимир Стојановски

Илустрација на корица: Ване Костуранов

Категорија/жанр: Книга за деца; роман

Едиција: Безвременски приказни

Формат: А5

Повез: мек

Број на страници: 192

ИСБН: 978-608-66234-6-3

Година на издавање: 2019

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s