Monthly Archives: Декември 2019

Девет приказни за госпоѓица Сит

Финалист за Роман на годината за 2019 година, Фондација „Славко Јаневски“ Таа нечујно се движи на работ на сенките, кај што тие едвај видливо се милуваат со месечевите места. А потоа, тивко преде приказни на границата меѓу реалноста и фантазијата, онаму кај што се допираат јавето и сонот. Женски приказни, длабоки и потресни, понекогаш љубовни, тивки или гласни, нежни или моќни…  „Девет

Прочитај повеќе