Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Броење

од Емили Пулсон

ИЗБРОЈ КОЛКУ ЦВЕЌИЊА И КОЛКУ ПЕЧУРКИ ИМА НА СЛИКАТА.
Еве ја кошницата. Но, каде се пчелите?
Скриени длабоко во ќелиите.
Наскоро ќе излезат од нив во лет
Една! Две! Три! Четири! Пет!
 
Еднаш видов мравјалник, 
но мравки немаше таму,
Па реков: „Мравчиња,
ве молам, дојдете ваму.“
И како да ме слушнаа
длабоко во нивниот дом –
и излегоа надвор:
Една! Две! Три! Четири! Пет! –
во мојот зелен двор. 

препев: Билјана Црвенковска


Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s