Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Сонливото зајаче

од Ана Голејшка Џикова

Броиме деца
еден, два три
за зајачето бело
во кревет што се скри
 
Како ли е свиено
да каже еве сега
морам да бројам
мислата ми бега!
 
Броиме деца
четири, пет, шест
зајачица доаѓа
носи добра вест!
 
„Зајачето се успало
го разбудив со песна
на училиште тргнало
со чантата лесна!“
 
Броиме деца
седум, осум, девет
зајачето мало
се врати во кревет
 
Лето е, распуст тече
на училиште не се оди
сè кон сон ме влече
и в креветче пак ме води!

Designed by Freepik


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s