Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Вљубеното прасе

од Петар Андоновски

Ете се случи и тоа чудо
прасето се вљуби лудо
 
По цел ден пред огледало седи
и стомакот со метар си го мери
 
Од утрово ни компири не пржи
тоа реши диета да држи
 
Од утре и на аеробик ќе иде
згоден сака да биде
 
Сѐ беше во ред
дури не се почувствува клет
 
Кај слабо прасе иде
кога природно треба дебелко да биде
Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik

Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s