Од шумите на Европа, Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Песната на жирафата

од Тома Ското

Жирафата пее.
Пее громогласно
Во умот си потпевнува
Од саваната песна
На каква што се сеќава.
Од танцот понесена
Вратот го занишува
Следејќи го ритамот 
Со четирите копита.
 
Кога жирафата пее
Во умот си потпевнува
Бидејќи таа е нема!

препев од француски: Калиопа Петрушевска


Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s