Day: 20th Март 2020

Пролет

од Ана Голејшка Џикова Иде пролет деца сонце силно светка од сон се буди Меца пеперуга си летка   Денот се растегнува дрвјата нежно пеат натежнати на гранките црешите се смеат   Глеј, поточе брза до реката да стигне брезата се нишка до небо ќе се вивне   Јоргован нежно цути, тревичка свежа расне сѐ е убаво во пролет и ние убави да сме! Designed by Freepik Од истата авторка: