Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Мадлен

од Драгана Заревска (Телемама)

Мадлен беше необична мува
со хобија разни:
списанија за архитектура чита,
на јога утринска ита,
стари ЦД-а чува.
 
Во бавчата на дедо 
Мадлен често волонтира,
комшијата го кара
кoга отпад не сортира:
– Па, не може така, чичо Јоцо
не оди тетрапак со метална конзерва,
пластично шише, лушпи од кромид и етикета,
па, дали си чул ти за Тунберг Грета?
 
Чичкото малце се заплетува
и да научи што не знае – ветува.

илустрација: Телемама

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s