Гатанки, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Гатанки чудни за деца будни (2)

од Ванчо Полазаревски

1.
Сигурно со мене
си летал?!
Птица сум од метал,
тешка и по некој тон,
а се викам...
(кликни тука за одговорот)

2.
Соба а шета,
како стрина,
како некоја тета.
Час е на петти,
па, „оп“, ќе ја 
видиш на кат трети.
Оваа соба
не ја држи место,
а на приземје е најчесто.
(кликни тука за одговорот)

3.
Под земја - брзаница,
да се стигне негде -
трчаница.
Побрз е и од ветрот, 
Го има во големи градови,
а се вика...
(кликни тука за одговорот)

4.
По слава 
кон ѕвезди лета,
со и без космонаути,
брзата...
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

1 Коментар

Напиши одговор на Виолета Чауле Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s