Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Пиле во карантин

од Ана Голејшка Џикова

Со крилцата тропка
нервозно претка
сака да излезе
Слободно да летка
 
Кај се најде сега
ваков вирус да шета
не дозволува гости, 
ниту да се лета?
 
Ќе ги поканам сега
Другарчињата на далечина
Прво Сонцето
Па златната Месечина
 
Со нив можам да летам
без вируси и казни
Можам да им пишувам
песнички и сказни
 
Куќичката на пилето
од светлина блесна
Со Сонцето си игра
Му пишува песна
 
Навечер ја кани
Месечината на танци
Ќе помине и ова!
Сега сите сме Карантинци.

Designed by Freepik


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s