Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Два вируса

од Славе Ѓорѓо Димоски

Се сретнале
вирусот лав
и вирусот страв.
Со очи си трепнале.
 
Се накострешил
вирусот лав.
Со понизност возвратил
вирусот страв:
 
– Готов си!
Ревнал вирусот лав:
– Се стопив.
Се тишти вирусот страв.
 
Надалеку реве
вирусот лав.
Во тешка мака се топи
вирусот страв 
 
сè додека 
од овој сон
не ме разбуди
непознат ѕвон.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s