Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Само во фантазијата

од Калина Малеска

На морскиот брег стигнавме денес 
од пристаништето тргнуваме 
острови безброј сакаме да видиме 
со брод далеку ќе патуваме. 
 
Ајкули кружат во водите сини, 
китови пливаат, скокаат делфини; 
бродот плови, морето го сече, 
на палуба уживаме, сонцето нè пече. 
 
Ветер дувна, но бродот мирно плови 
од силните бранови немам страв. 
Времето се смирува, облаците бегаат, 
во фантазијата, ова е одмор прав. 
 
Ајкули кружат во водите сини, 
китови пливаат, скокаат делфини; 
бродот плови, морето го сече, 
на палуба уживаме, сонцето нè пече. 

Designed by Freepik

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s