Списание „Чудна шума“, е-Сликовници
Напиши коментар

Кој живее во самовилската градина?

од Ванчо Полазаревски и Наташа Костовска

Кога облак  
од радост
„плаче“,
подава 
капка-раче,
да расцути 
темјанушка,
со роза, нарцис... 
да се гушка,
сите во танц, 
во балет –
во пролетен 
букет.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s