Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Жирафата Жижи

од Мира Смаќоска Танеска

Жирафата Жижи
цел ден само мижи
малите жирафчиња
тажно веднат главчиња.
 
Вратче ѝ милуваат
планови смислуваат
го повикаа Медо забар
чуле дека е храбар. 
 
Сега Жижи шизи
слатко се насмевнува 
потајно потпевнува 
ѝ фали една двојка
таа неславна бројка.

Designed by Freepik

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s