Day: 1st Април 2020

Песна за снежниот човек

од Славе Ѓорѓо Димоски Ви пишувам за еден предок редок   Инаетчија е  тој предок: ни знак дава ни покажува глава.   Бидејќи е редок.   Но – во доверба ви велам: Еднаш го чув гласот на тој предок.   И – во доверба ви велам:   Кога ќе седне да руча врз Хималаите и Тибет постила снежни салвети.   А знаете ли како се вика?   ЈЕТИ! Designed by Freepik Од истиот автор: Два вируса