Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Песна за снежниот човек

од Славе Ѓорѓо Димоски

Ви пишувам
за еден предок
редок
 
Инаетчија е 
тој предок:
ни знак дава
ни покажува глава.
 
Бидејќи е редок.
 
Но –
во доверба ви велам:
Еднаш го чув гласот
на тој предок.
 
И –
во доверба ви велам:
 
Кога ќе седне да руча
врз Хималаите и Тибет
постила снежни салвети.
 
А знаете ли како се вика?
 
ЈЕТИ!

Designed by Freepik


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s