Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Капка

од Владимир Лукаш

Една капка
во вода се шлапка,
се фрла на глава
– каскадерка права!
 
Низ мориња плива,
ги освојува за час,
ептен ја бива
– вистински ас!
 
Јапонците ја викаат
Цунами-сан
и радосно кликаат
кога јава на бран.
 
А таа, тивка,
срамежлива како стих,
си пливка ли си пливка
низ океанот тих.

Илустрација: Љубиша Камењаров


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s