Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Бара

од Ванчо Полазаревски

Една жаба крекна – кре.
Другата дофрли – кре.
Третата викна – кре.
И се разбраа сѐ.
Без никакви грешки,
На јазикот жабешки.

Designed by Freepik


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s