Песни, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Клукчо

од Владимир Лукаш

Шарениот клукајдрвец
е вистински стрвец!
Урива дрвја како дабар,
но не му треба забар.
 
Си има клунче силно,
иглесто, остро, шилно
и со него дупки прави
на стеблата здрави.
 
„Клукчо, птиче, полека!“
– сонливо мечето лелека;
„Да поспијам уште еден час
и потоа чукај на сет глас“.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

1 Коментар

 1. Билјана says

  Теона, 6 години, ја зарвши песничката:
  Не, не , не,
  мене ми треба
  од дрвото храна,
  да не сум ко
  кутрата врана.

  Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s