Песни, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Клукчо

од Владимир Лукаш

Шарениот клукајдрвец
е вистински стрвец!
Урива дрвја како дабар,
но не му треба забар.
 
Си има клунче силно,
иглесто, остро, шилно
и со него дупки прави
на стеблата здрави.
 
„Клукчо, птиче, полека!“
– сонливо мечето лелека;
„Да поспијам уште еден час
и потоа чукај на сет глас“.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

1 Коментар

 1. Билјана says

  Теона, 6 години, ја зарвши песничката:
  Не, не , не,
  мене ми треба
  од дрвото храна,
  да не сум ко
  кутрата врана.

  Ми се допаѓа

Напиши одговор на Билјана Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s