Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Шумско диско

од Ана Голејшка Џикова

Во шумата чудна
со весели бои
еден мал локал
гордо си стои

на него пишува
„Шумско диско“
дозволена е забава
музика и пискот

Диџејот Вервер
музика си рока,
а зајакот Белчо
на панк рок си скока

Диско-топка светка
кума Лиса бара песна
волчици во фустани
со кореографија лесна

ежиња на шанк
полнат мали чашки
шотови со сок од дренки
за женки и за машки

подиумот полн со животинки
од музика се тресе
нема кој не стапна во „Шумско диско“
а да не е весел.

Од утро до мрак
таму музика ечи
им е гајле за вируси
забава не се лечи!

Илустрација: Катерина Николовска


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s