Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Жирафо, луда главо

од Славе Ѓорѓо Димоски

Жирафо, луда главо,
тебе храна кој ти дава?
 
Жирафо, премудро око
кој бистар те пои поток?
 
Жирафо, горда дамо
навали се и шепни ми само:
 
Што има над облакон, горе?
Дали и таму има море?
 
Или златни палати
со илјада тајни врати?
 
Жирафо, горда дамо,
навистина, што има таму?

Designed by Freepik


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s