Гатанки
Напиши коментар

Гатанки чудни за деца будни (5)

од Ванчо Полазаревски

1.
Во нива
топка до топка
слатка
шареница
тоа е…
(кликни тука за одговорот)

2.
Во сендвич меѓу
небо и море сино
на кајчињата близок род
ужива на бранови фино
и се вика... 
(кликни тука за одговорот)

3.
Црна дама
слета на грана,
гра-гра,  рече,
јас сум птица...
(кликни тука за одговорот)

4.
Сè од него вадиш,
кога си гладен,
а тој останува – 
мртов ладен.
(кликни тука за одговорот)

5.
За математика е тапа
но, за секоја секунда,
минута или час да брои –
му симнувам капа.
Понекогаш и на ѕид стои.
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s