Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Едно слонче сони

од Мира Смаќоска Танеска

Едно слонче сони 
дека надвор врнат бонбони
ко авиончиња со пратки 
облачињата фрлаат слатки.
 
Едно слонче сони
дека надвор врнат балони
облачињата меки мазни
пуштаат балони разни.
 
Нашето слонче гладно
сонува дека му е ладно
од облачињата меки нежни 
навистина почнува да снежи. 

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s