Песни, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Модна ревија

од Ванчо Полазаревски

Мирно, без брзаница
природата родна
секои три месеци
приредува ревија модна.
Сè се преоблекува
во бои со нов сјај,
лето – есен – зима – пролет,
манекенки се, знај.
Најнова е сега
ревија модна,
настапува
пролетта згодна.
Ливадата, прчла
на високо се крева,
пак ќе се носела
посланица од цвеќиња
врз зелена трева.
Планината стресе
снежни сметови,
се топори со
илјадници цветови.
Никнува сè и сешто, 
па се случува често,
кандидати да има сто,
а една педа место.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s