Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Вљубени хиени

од Владимир Лукаш

Ени, мени, сени,
си играат две хиени
во сува савана,
без вода, без храна,
под небо широко
како китовско око.

Сени, ени, мени,
слободата ги плени:
им кркорат стомаците,
ги чешаат песјаците,
но тие се две
и доволни си се.

Мени, сени, ени,
бројат месечеви мени
под ѕвезди легнати,
како коњи невпрегнати,
како капки љубов
низ вселена што јурат.

Илустрација: Наталиа Лукомска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s