Day: 13th Април 2020

Круната на Луна

од Мира Смаќоска Танеска Месечината Луна ја изгуби најубавата круна на облаците им призна од главата ѝ се лизна.   Ѕвездите се возбудија птиците ги разбудија круна ли е или брош пребаран е секој ќош.   Луна не излегува седи дома, плаче со дурбин ја забележа едно сиво маче.   Во сите девет животи сум видело сешто лудо но був со круна сребрена – го видов и тоа чудо. Designed by Freepik Од истата авторка: Жирафата Жижи Едно слонче сони