Песни, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Камила на море

од Ванчо Полазаревски

Во игра на
среќа, едно
наградување,
камила доби
на море патување.
 
Таму, цел ден
во море пливање,
на плажа сокче 
и релаксирање.
 
Кога требаше 
да се врати назад,
кога заврши сè,
камилата рече – не.
 
И уште рече:
– Тоа море
од песок, 
не ме влече.
 
Во мене срце 
на морска 
камила чука,
останувам – тука.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s