Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Круната на Луна

од Мира Смаќоска Танеска

Месечината Луна
ја изгуби најубавата круна
на облаците им призна
од главата ѝ се лизна.
 
Ѕвездите се возбудија
птиците ги разбудија
круна ли е или брош
пребаран е секој ќош.
 
Луна не излегува
седи дома, плаче
со дурбин ја забележа
едно сиво маче.
 
Во сите девет животи
сум видело сешто лудо
но був со круна сребрена
– го видов и тоа чудо.

Designed by Freepik


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s