Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Лина свири на виолина

од Владимир Мартиновски

Кога Лина свири на виолина
И на виола ја следи Дина
Цело маало се буди 
И сè живо се чуди
 
Кога Лина вежба музички скали
Бабите се веселат ко деца мали
Кога на виолина свири Лина
Дедовците пијат ретки вина
 
Кога Лина свири на виолина
Се затвораат сите можни кина
На плоштадот се мести бина
За на сите да им свири Лина
 
Кога Лина има виолина в рака
Најлесно на свет е да се сака

Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s