Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Една мала тревка

од Огнен Неделковски

Една мала тревка
Од утрово зевка,
Не е мис со убавина,
Не е ни детелина,
Обична тревка,
Зелена и тенка,
Не е ниту на игралиште,
Ниту пред забавиште,
Ниту на пристаниште...
Небитна тревка,
Од утрово зевка,
Чека барем мравка,
Да завртат танго,
Или барем чавка,
Да долета кратко...
Обичната тревка,
Со сонце што се бори,
Кравата ја лапна
И млеко се стори!

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Designed by Freepik

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s