Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Кутриот носорог

од Владимир Лукаш

Што бара носорог на дрво качен?
Чека пехар да му врачат?
Тој носорог-ас
со верверички стас
што глас го бие
дека шета кога спие,
се испентарил високо
како горд сокол
и сега му фуфка
од ветрот што дувка
да не го бутне,
наземи да го кутне.
Тој добро знае
што е гравитација
и сега се кае
оти не е авијатичар.

Илустрација: Катерина Николовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s