Боенки, Чудотека
Напиши коментар

Пливај, рипке…

од Фабиен Бертомје

Имам една СИНА, и ЗЕЛЕНА, и ЦРВЕНА,
Едната се смее, двете други мрдаат.
Имам и ЖОЛТА, ЛИЛАВА и КАФЕАВА
Сите на блузава ќе си ги ставам. 
 
Имам и една ЦРНА, и БЕЛА, и СИВА,
Ако ги разделам – нема да ги бива.
Собрани заедно личат на ѕуница
Чудесно изгледа нивната убавина!
 
Рипки мои мали, во различни бои
Ве сакам сите, затоа што ве посвоив!
Сега танцувајте, пријателки мои
Пливајте слободно, откако ве обоив!   

препев од француски: Калиопа ПетрушевскаДизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s