Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Бела хармоника

од Владимир Мартиновски

Другарка ми Моника
Од Дедо Мраз побара 
Бела хармоника
(Па нека е и помала).
 
Хармониката на Моника
Бела секако ќе биде
(Како снежна хармонија)
Штом ќе ја добие зиме.
 
А и да не биде баш целосно нова
(со својата бела хармоника Моника)
Ќе ја развесели детската соба.
 
(А и да не биде баш целосно бела)
Моника со својата хармоника
Ќе ја стопли планетава цела.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s