Гатанки
Comment 1

Гатанки чудни за деца будни (7)

од Ванчо Полазаревски

1.
Со грпка или две, 
и таа лика мила,
тоа е пустинската...
(кликни тука за одговорот)

2.
Ако цврсто 
го држиш
за рака,
со дождот
ќе немаш мака.
(кликни тука за одговорот)

3.
Еден зад друг,
во колона без број,
секој по патот свој,
носи храна фина
во зима да има.
(кликни тука за одговорот)

4.
Шарен празник,
како него, велат,
нема секој ден,
тоа е мора да е...
(кликни тука за одговорот)

5.
Снесено
варено
шарено
од срце
подарено?
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s