Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Болен Зајко

од Круме Беќар

Мојот Зајко Билмез
го болеше мевот
докторите рекоа
воспалено слепо црево.
 
Операција треба
итно да се прави
носете го в сала
оти ќе заглави.
 
Дојде доктор Мира
и во сала влезе
не знам што правеше
но бргу излезе.
 
Проблемот е решен,
носете го в кревет
инфузија давајте му
од седум до девет.
 
Утре да се испише,
дома да си оди
третман со чорбичка
и свежи лободи.
 
Сега в кревет лежи
донесен е дома
не знам дали спие 
но излезе од кома.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s