Гатанки
Comment 1

Гатанки чудни за деца будни (8)

од Ванчо Полазаревски

1.
А ќе зине
овој пес,
во морето
стрес до стрес.
(кликни тука за одговорот)

2.
Поле бело
букви цело.
Колку и да читаш,
не ти стига.
Сакаш нова...
(кликни тука за одговорот)

3.
Кога два брега
се ракуваат,
над реката,
со потег прост,
се издига...
(кликни тука за одговорот)

4.
Високо горе
на ноќната ливада
жолт цвет до цвет, езди. 
Трепкаат сонливо небесните...
(кликни тука за одговорот)

5.
Црн врв има
копје со 
дрвено тело
пиши-бриши
се потроши цело.
Му дозволив, 
оти е...
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s