Гатанки
Напиши коментар

Гатанка една, една ама вредна (1)

од Марта Чупевска

Цистерна е, а возило не е 
Не носи само вода 
Низ саваната е во мода 
Долга е и сива 
Слонот со неа кива...
(кликни тука за одговорот)

Насловна илустрација: Designed by Freepik

Илустрација на одговорот на гатанката: Бојан Ивановиќ


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s