Гатанки
Comment 1

Гатанки чудни за деца будни (9)

од Ванчо Полазаревски

1.
Како тенк
гази, лази.
Час под елка,
час среде нива 
со зелка, тетка...
(кликни тука за одговорот)

2.
Среде море
водоскок,
плива, ужива, 
никогаш сит,
огромниот...
(кликни тука за одговорот)

3.
Во океан море и река, 
пливка и уживка
една типка
што се вика...
(кликни тука за одговорот)

4.
Не е авион, а ќе слета,
на нешто што цвета.
Ќе му биде круна
каква нема друга,
шарената...
(кликни тука за одговорот)

5.
Ушле, за брзаница
кон нива го бива.
Таму зелки крка,
уште побрз е кога
загар го брка.
(кликни тука за одговорот)

Designed by Freepik


Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s