Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Најчитани песни (април)

Драги мали и големи читатели, во прилог вашата листа: најчитаните песни на Чудна шума во април, месецот кога се прославува Светскиот ден на книгата и Денот на планетата Земја.

„Љубовниот бивол“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Магарешка песна“ од Владимир Лукаш (текст и илустрација); аудио-верзијата ќе ја најдете на следниот ЛИНК.

„Грдиот крт“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Собата на Вук“ од Марта Чупевска, една од илустрациите: Бојан Ивановиќ

„Шумско диско“ од Ана Голејшка Џикова, илустрација Катерина Николовска

„Желката џогира“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Алексеј Костовски

„Вонземјанинот Лу-ру-су (1)“ од Калина Малеска

„Завеаното магаре“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Питонот-удав“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Бегството на полжавот“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Наташа Костовска

„Сината птичка“ од Румена Бужаровска, илустрација Јана Јакимовска

„Проф. д-р Апри-ли-ли-ли“ од Ванчо Полазаревски, илустрација Наташа Костовска


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s