Песни, Списание „Чудна шума“
Comment 1

Еж и ежица

од Ванчо Полазаревски

Ежот ерген
тргнал дома,
патем сретнал
ежица мома.
Се сопнал
од срам,
и ежицата
ја облеал
љубовен плам.
Се наежиле
и двата,
и по многу
премрежиња,
ене ги денес,
во шумата,
со сурија
мали ежиња.

Од истиот автор:

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s