Шумопедија
Напиши коментар

Смрдибуба

Постојат различни видови смрдибуби – инсекти кои испуштаат силен мирис за да се заштитат од непосредна опасност. Иако тие се од различни фамилии инсекти, потекнуваат од различни делови на светот и имаат различен изглед и боја, луѓето ги нарекуваат смрдибуби или смрдливи бубачки. Сите смрдибуби се сметаат за штетници, односно тие ги јадат и уништуваат корисните растенија. 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s