Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Желка

од Ванчо Полазаревски

Силна како тенк,
бучно лази,
а сепак пази,
нешто да не згази.
Се храни со 
тревка и 
свежа зелка.
мудрата
баба желка.
Во бавноста
е нејзината сила.
Ете затоа, жими мајка, 
досега немала 
ниту една сообраќајка.

Дизајн/илустрација: Vecteezy.


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s