Списание „Чудна шума“, Читателите пишуваат
Comment 1

Китовите дали знаат…

од Николина Ќорвезироска

Китовите дали знаат…
– дека постојат слоновите?
Не, не се запознале,
ни на слика ги виделе
ни на сон ги сониле.
 
Китовите дали знаат…
– дека има мајмуни што врескаат?
не, не ги слушнале,
а уште помалку ги гушнале.
 
Китовите дали знаат…
за ежиња што боцкаат
или како сирени бучат,
за пријателства да склучат.
        
Китовите само знаат…
грбно да пливаат,
песни да пеат
и со ежиња да се смеат.

Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.

1 Коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s