Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Заскитана песна

од Владимир Лукаш

Два страшни архаични слона
качени врз тротинет-бонбона
со вкус на лубеница
и изгор-лутеница,
низ шума итале,
далеку заскитале,
којзнае кај пошле,
којзнае откај дошле,
но тука се, ете,
кај пајакот Гете
спирали што плете
и зиме и лете
в темница пуста
вон шумата густа.

Илустрација: Лукаш


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s