Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Штета да се држи диета

од Ванчо Полазаревски

Меца наша, талент
за круша и дренка,
но не ја бива 
за манекенка.

И чуму ѕверчево
да се ѕверка,
во чудово
тежини што мерка?

И утре да 
се вери,
зошто со страв
да се мери?

Со ваков мед
вистинска е штета,
и не е во ред
да се држи диета.

Ќе си биде она
што секогаш си била,
срцка мецка од
сто и кусур кила.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s