Гатанки
Напиши коментар

Гатанка една, една ама вредна (2)

од Марта Чупевска

Брзо трчка
Гласно пее
Силно гушка
Сал се смее
Знаете ете
Тоa е едно...
(кликни тука за одговорот)

Насловна илустрација: Designed by Freepik

Илустрација на одговорот на гатанката: Бојан Ивановиќ


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s