Песни, Списание „Чудна шума“
Напиши коментар

Шах со Бах

Јохан Себастијан Бах

од Владимир Мартиновски

Секого го бидува за по нешто
Секој бар нешто прави вешто.
 
Бах лесно правел токати и фуги
Што не им успевале на други.
 
Сите прават бледи имитации
На неговите музички варијации.
 
Ама баш би сакал нашиот Бах 
Да го проверам на партија шах!

Илустрација: Зоран Кардула


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s